Dagblad Suriname

Bhikharie daagt Bouterse uit voor openbaar debat


De padie-opkoopprijs is ondanks de verhoogde kosten voor inputs en levensonderhoud dit seizoen hetzelfde gebleven als vorig jaar. De opkopers hebben volgens de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP) opnieuw een opkoopprijs tussen SRD 90 en SRD 95 door de keel van de boeren gedrukt.

President Desi Bouterse heeft op 27 februari 2018 tijdens de beantwoording van vragen in DNA volgens voorzitter Radjoe Bhikharie op zeer laconieke wijze de samenleving misleid door aan te geven dat de boeren de beste opkoopprijs krijgen. De rijstboeren zouden volgens de president opgehitst zijn om onrust te zaaien. “Het frappante in deze is dat de president deze uitspraken deed in de periode waar de opkoopprijs nog niet bekend was. De BSP is van mening dat het staatshoofd de samenleving misleidt. Wij begrijpen niet op grond van welke berekening de president tot de conclusie komt dat de boeren best betaald worden”, stelt Bhikharie.

De voorzitter daagt de president uit voor een openbaar debat over de rijstsector. “Laat de president ons het tegendeel in het openbaar bewijzen. De bond laat de keuze van de locatie voor dit debat over aan de president. Tijdens het debat mag de president zich eventueel laten assisteren door minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij c.q. door diens adviseurs. Dit debat mag live uitgezonden worden via de staatszenders. Indien de president om wat voor reden binnen 72 uur, te rekenen vanaf maandag 12 maart, geen gevolg geeft aan deze uitdaging, zullen de rijstboeren zijn gedane uitspraken beschouwen als te zijn ‘gebakken lucht’. De rijstboeren zullen Bouterse als president onwaardig verklaren”, aldus Bhikharie.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top