Dagblad Suriname

“Dienstverlening AZP niet in gevaar”


Maureen Wijngaarde, waarnemend directeur Volksgezondheid

Maureen Wijngaarde, waarnemend directeur Volksgezondheid

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) zouden te kampen hebben met multiresistente bacteriën die een bedreiging vormen voor de mensen in de ziekeninstelling. Dit bericht wordt sinds gisteren op social media rondverspreid. Maureen Wijngaarde, waarnemend directeur Volksgezondheid, bevestigt dit deel van het bericht. “Ja, AZP en andere instellingen in de zorg hebben te maken met resistente bacteriën. Net zoals in Nederland al jaren het geval is”, stelt Wijngaarde.

Het bericht werd echter vervolgd met: ‘Het gaat namelijk om de bacteriën Acinetobacter, Pseudomonas en verschillende Enterbacteriën, allemaal te danken aan een experiment die is mislukt’. Wijngaarde reageerde hierop weersprekend: “Neen, er is geen sprake van een misgegaan experiment”.

Het bericht stelt verder: “Wees voorzichtig en zuinig met antibiotica, want er zijn meer bacteriën immuun aan het worden”. Hier reageerde Wijngaarde positief op. “Ja, wees zuinig met antibiotica.” Het laatste deel van het bericht is waar de directeur zich aan stoorde. Dit luidt als volgt: “Het wordt jullie aangeraden om een ander ziekenhuis te raadplegen voor jullie eigen veiligheid tot het probleem in AZ is opgeheven. Stuur zoveel als mogelijk door, want ze blijven het ontkennen.” Volgens Wijngaarde is dit bericht duidelijk opruiend. Zij benadrukt dat de dienstverlening van het ziekenhuis niet in gevaar is. “De veiligheid van patiënten ook niet.” “Dit bericht is opruiend”, aldus de directeur.

Kavish GaneshSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top