Dagblad Suriname

“Drugstransport wordt niet door aliens gedaan”


1Gajadien “Drugstransport wordt niet door aliens gedaan”VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien betreurt het dat justitiële autoriteiten bijkans 2 weken na de vondst van de mini-duikboot in het district Saramacca bitter weinig bekend hebben gemaakt. Los van het feit dat de informatie via internationale partners is verkregen en 7 Colombianen en een Cubaan zijn ingesloten, is het volgens hem vooral vreemd dat geen enkele Surinamer is aangehouden. Eerder verklaarde waarnemend Justitieminister Ferdinand Welzijn in de media dat geen enkele Surinamer van dichtbij betrokken is geweest in deze zaak. Bij de samenleving is verontwaardiging ontstaan door deze uitspraak, omdat het ministerie van Justitie en Politie tegelijkertijd ook in zijn eerste en tweede persverklaring aangaf dat het onderzoek nog niet is afgerond. Op facebook circuleert geruime tijd een bericht alsof deze duikboot op een perceel van een NDP-topper is aangetroffen. “Een zuiver voorbeeld is over een waas van geheimzinnigheid rond deze kwestie. De geloofwaardigheid van de minister is in dit geval sowieso in het geding. Al zou het zo zijn, dan nog kan je als minister niet onmiddellijk zo een verklaring geven. Als iets het land binnenkomt en uitgaat, is het niet realistisch dat vreemdelingen zich op eigen kracht vanuit een vreemde planeet hier gaan stationeren. Drugstransport wordt niet door aliens (buitenaardse wezens, red.) gedaan”, zegt de VHP’er aan Dagblad Suriname.

Weinig informatie over grote drugsvangsten afgelopen jaren
Gajadien voert aan dat de geschiedenis uitwijst dat bij verschillende grote drugsvangsten justitiële autoriteiten met persverklaringen uitkomen, maar uiteindelijk toch niets meer van zich laten horen. Hij noemt hierbij gevallen in het verleden, waarbij kilo’s aan cocaïne zelfs in vliegtuigen waren gesmokkeld en de recente drugsvangsten van enkele honderden kilo’s in containers, waarvan tot nu toe weinig bekend is geworden. Bijna maandelijks worden enorme hoeveelheden cocaïne onderschept die gelinkt zijn aan Suriname. Terwijl de economie ineenstort, floreert de handel in coke. “Het is jammer dat Suriname steeds een slechte naam krijgt. Dit zorgt ervoor dat onze exporteurs steeds in het buitenland met allerlei restricties en kosten geconfronteerd worden, omdat Suriname op dit moment getypeerd wordt als ‘high risk country’”, aldus de politicus.

Integere mensen nodig in politiekorps
Partijgenoot Krishna Mathoera heeft meerdere malen in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven dat het internationaal bekend is dat er in de afgelopen periode iets meer dan 15.000 kg cocaïne in en buiten Suriname in beslag is genomen. Gajadien is het eens met Mathoera wanneer die stelt dat de regering weinig structurele maatregelen getroffen heeft om de drugscriminaliteit aan te pakken. “Het is in de eerste instantie belangrijk dat wij integere mensen in het politiekorps moeten hebben. Als wij nu een scan doen van het korps, dan zien wij dat er mensen daar zitten die wel een besproken gedrag hebben gehad. Dit soort zaken zorgen ervoor dat zaken niet op de juiste manier worden gemonitord.” Volgens de politicus moet de regering ervoor waken dat Suriname niet het etiket krijgt van narcostaat.

FRSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top