Dagblad Suriname

Gezin vermissing Rehana en Cindy op vrije voeten


Advocaat Aryan Ramlakhan heeft de vier verdachten in de verdwijningszaak van de twee zusjes Cindy en Rehana Pierre op vrije voeten gekregen. Het gaat in deze om grootvader Alwin G. (70), grootmoeder Georgetine G. (63), de vader van de kinderen Ulrich G. (47) en de 39-jarige oom Robert G. Zij werden allen bij de voorgeleiding op basis van de verklaring van de 7-jarige Cindy op vrije voeten gesteld.

Op zaterdag 4 maart rond 16.00 uur werd aangifte gedaan bij de politie ter zake vermissing van de twee meisjes. Uit de verklaringen van het 7-jarige meisje dat op 11 maart terug is gevonden, blijkt dat ze in het bos zijn gegaan, omdat zij boos was op grootvader. Als gevolg van dit drama is het gezin en in het bijzonder het meisje dat nu terecht is, zeer getraumatiseerd. Op die bewuste dag besloot de vader om de meisjes mee te nemen naar een feest in het dorp. De grootmoeder was de mening toegedaan dat ook de oudste dochter die bedlegerig is, mee moest gaan met de vader. De meisjes die intussen al klaar waren om mee te gaan, zijn om enkele redenen niet meer geweest. De vader is uiteindelijk alleen naar het feest geweest en de kinderen bleven met de grootmoeder thuis.

De grootvader maakte toen een opmerking dat de kinderen niet moeten bepalen. Door deze opmerking van grootvader is Cindy boos geworden en samen met haar jongere zus Rehana van 4 jaar het bos ingegaan. Cindy heeft de politie verteld dat zij Rehana in het bos heeft zien dood gaan. Het meisje wist niet dat haar zusje dood was en bleef al die tijd bij haar achter in het bos. Toen Cindy aasgieren zag, heeft zij haar kleding ontdaan en haar zusje daarmee afgedekt. Dit is de reden waarom Cindy zonder kleding werd aangetroffen, vertelde de raadsman.

Volgens de raadsman is het gebeurde heel triest. De 7-jarige Cindy wordt psychologisch en psychiatrisch begeleid. Op aanwijzing van Cindy werd het ontzielde lichaam van de 4-jarige in het bos aangetroffen. Het lijk is ter obductie in beslag genomen. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Het gezin is momenteel weer met Cindy thuis.

Saskia BandhanSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top