Dagblad Suriname

‘President Bouterse zit verlegen om een Justitieminister’


Oud-diplomaat en ex-assembleelid Arnold Kruisland begrijpt de beleidsvoering van president Desi Bouterse niet. ‘Hij is de hoogst verantwoordelijke voor de bestrijding van de misdaad’, zegt Kruisland tegenover Dagblad Suriname. Toch blijkt dat hij verlegen zit om een Justitieminister. Kruisland bestempelt de president als ‘heel onverantwoord’. ‘Je haalt de minister van Justitie weg, maar je voorziet niet in de invulling van de opengevallen post. Dit is verschrikkelijk’, aldus Kruisland, die in herinnering brengt dat de post van Justitieminister al meer dan 10 dagen vacant is. ‘Je zou bijna willen geloven dat de president dit met opzet doet om het justitieel apparaat lam te leggen’, zegt Kruisland. Hierbij neemt hij ook in ogenschouw dat juist de politiebond in deze periode dreigt met acties. En ondertussen voeren de rovers en misdadigers hun tempo op en breiden hun operatiegebieden ook uit. ‘Ook de boeven en bandieten zien zelf dat niemand tegen hen wil optreden.’

Kruisland zegt zich ervan bewust te zijn dat er een waarnemer is voor het ministerie. Maar deze persoon is niet bevoegd om beleid te maken voor de aanpak van de misdaad. Hij is gewoon voor de ‘vorm’ Justitieminister ad interim. De gehele situatie momenteel rondom het justitieel apparaat enerzijds en de toenemende misdaad anderzijds typeert hij als heel erg triest.

Volgens Kruisland is dit tevens het zoveelste bewijs dat de NDP geen kader heeft om de post van Justitieminister in te vullen. ‘Je kunt geen politiek vriendje daar plaatsen, die je vervolgens kan manipuleren.’ De oud-diplomaat praat in termen van een capabele persoon die als minister moet fungeren.

Een persoon die over ruime kennis en inzichten beschikt en in staat is om de staatsveiligheid en democratische rechtstaat met zekerheid te waarborgen en te garanderen. Kruisland wijst er ook op dat het ministerie niet alleen van belang is voor de nationale veiligheid, maar ook internationaal goed moet scoren. Niets is zo schandalig als een negatief reisadvies voor toeristen om Suriname te bezoeken. Hiervan is momenteel sprake. Beroving van toeristen is ook schering en inslag, zegt Kruisland.

Asha Gajadien-BhagwatSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top