Dagblad Suriname

Ronnie Brunswijk 30 dagen geschorst


Ronnie Brunswijk dekt zijn gezicht af met zijn pet tijdens de zitting van het SVB Tuchtcollege. Zijn medespelers Naldo Kwassie en Obrendo Huiswoud staan erbij (foto: Regilio Derby)

Ronnie Brunswijk dekt zijn gezicht af met zijn pet tijdens de zitting van het SVB Tuchtcollege. Zijn medespelers Naldo Kwassie en Obrendo Huiswoud staan erbij (foto: Regilio Derby)

De voorzitter, clubeigenaar en speler van Inter Moengotapoe, Ronnie Brunswijk, mag 30 dagen lang in welke functie dan ook niet deelnemen aan wedstrijden van SV Inter Moengotapoe, welke onder auspiciën van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) georganiseerd worden. Hij krijgt ook een geldboete van SRD 500. De schorsing is ingegaan per 8 april. Op die dag heeft de 55-jarige Brunswijk zich ernstig misdragen tegenover de wedstrijdleiding van de SVB Topklasse partij tegen WBC gespeeld in het Ronnie Brunswijkstadion. Na de wedstrijd vloekte de ‘recividist’ de scheidsrechters, terwijl hij ATV-cameraman Marlon Hennery ook bedreigd heeft. Al deze handelingen zijn ook vastgelegd op beelden van de media. De straf was conform de eis van het SVB Tuchtcollege.

Niet alleen Brunswijk, die in die wedstrijd als speler genoteerd stond, maar ook de Inter Moengotapoe-spelers Obrendo Huiswoud en Naldo Kwassie zijn geschorst. Voor het beledigen en intimideren van scheidsrechter Earl Banjo na de wedstrijd tegen WBC kregen de 26-jarige doelman Huiswoud en de 30-jarige verdediger Kwassie elk twee wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing. Dat Kwassie uitgescholden heeft, kon niet bewezen worden. Hij krijgt een boete van SRD 100. Huiswoud heeft toegegeven uitgescholden te hebben, maar niet naar de arbiters toe. Hij schold zijn medespelers uit. Huiswoud krijgt ook een boete van SRD 250.

Ook Stefano Rijssel is geschorst, maar dat naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Transvaal. Rijssel trapte in de 68ste minuut tegen de enkel van een Transie-speler. Voor het feit dat de bewuste speler de wedstrijd verder kon uitspelen en dat Rijssel meteen na de rode kaart het veld verliet, heeft het Tuchtcollege besloten om Rijssel voor 1 wedstrijd onvoorwaardelijk te schorsen. Hij krijgt ook een boete van SRD 100.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top