Dagblad Suriname

Sapoen acht HVB nu sterker dan PL


FB_IMG_1520798193590“Willen we het verschil uitmaken met andere politieke partijen moeten we ook ernstig nadenken over het huidig politiek stelsel in Suriname waar het heel moeilijk is consequenties te verbinden aan corrupt gedrag. Wanneer het duidelijk is dat ministers of andere gezagsdragers in de fout gaan, dan alla mang habie wang politiek dekking!”
Het moet mogelijk zijn dat corrupte bewindslieden met een motie van wantrouwen naar huis worden gestuurd, maar dat kan alleen in een parlementair stelsel natuurlijk. Dat zou ook betekenen dat onze Grondwet gewijzigd zal moeten worden. “Dat is een heel langdurig proces, maar de discussie moet wel op gang komen. Dit is belangerijk omdat het afnemend vertrouwen van de burgers in de politiek en politici er veel mee te maken heeft. De onlangs gehouden IDOS peiling heeft dat trouwens ook aangegeven”. Deze uitspraken deed de politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging, Raymond Sapoen tijdens de installatievergadering van het Ressortbestuur Koewarasan op vrijdag jl. Volgens de politiek leider heeft de peiling ook uitgewezen dat het hard werken van de HVB vruchten heeft afgeworpen. “We zijn nu zelfs sterker dan de rode partij. Eerlijk is eerlijk :je kunt de HVB toch niet vergelijken met de zovele partijen die nu als paddestoelen uit de grond verrijzen?” Sapoen deed een dringend beroep op de partijvoorzitter dit signaal goed op te pakken en in alle rust en eenheid door te gaan met zijn politieke missie.

Partijvoorzitter Mike Noersalim benadrukte dat de H van Hervorming nu in deze tijd ook moet worden verstaan als Harder werken, want alleen zo komt een land vooruit! “Laten we geen tijd verspillen om af te geven op politieke opponenten maar ons concentreren op de zaken die belangerijk zijn voor ons land en onze samenleving.” Onder luid applaus beloofde Noersalim dat binnenkort na registratie van dropouts in het gebied, er gratis ict en computer-repair lessen zullen worden verzorgd. “Dat na eerste wroke foe a ressortbestuur, foe tjarie ontwikkeling in a ressort!”
De vergadering werd ook bijgewoond door de parlementarier Celsius Waterberg die zijn felicitaties overbracht aan het uit 15 personen bestaande ressortbestuur dat onder leiding staat van Dhr.Robbert Troenopawiro.
De partij vervolgt haar informatiemeetings met de gemeenschap op zaterdag 17 maart as op het BBCO Sportcomplex met de installatie van het Kernbestuur Clevia.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top