Dagblad Suriname

“Ze zullen ons niet klein krijgen”


Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk

Ondernemer, parlementariër en voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop), Ronnie Brunswijk, is slachtoffer geworden van ‘rancuneuze’ handelingen van de regering. Al zijn houtconcessies zijn ingetrokken, terwijl een aantal van zijn tientallen goudconcessies niet is verlengd. “Ik ben de rancuneuze handelingen van deze regering beu. De regering is er om de ondernemer te ondersteunen, zodat het land zich verder kan ontwikkelen. Maar men is juist een sta-in-de-weg voor ondernemers”, stelt de politicus. Brunswijk benadrukt dat hij tijdens zijn samenwerking met de NDP van Desi Bouterse tussen 2010 en 2015 geen enkele concessie heeft gehad. “Omdat ik nu niet meer in de regering zit, dan haal je mijn concessie weg. Je zet mij onder druk. A no Bouta bing gimi deng. Ik heb het na de binnenlandse oorlog van president Venetiaan gehad. Met de goudconcessies zijn ze ook bezig, want een paar zijn niet verlengd.” Volgens de Abop-topman wordt hij steeds aan het lijntje gehouden door minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen die hem heeft beloofd, alles in orde te zullen maken. “Ze willen alles van Brunswijk weghalen, maar al haal je alles van Brunswijk weg, je gaat mij niet klein krijgen”, aldus Brunswijk. Brunswijk krijgt ondersteuning van fractiegenoot Edward Belfort. Volgens Belfort, die een neef is van Belfort, is dit een wraakactie vanuit de NDP, omdat Brunswijk publiekelijk kenbaar heeft gemaakt geen enkele samenwerking met de paarse partij aan te gaan. Hij benadrukt dat het publiek geheim is dat Brunswijk de verkiezingscampagne van de Abop uit eigen zak betaalt. “Door zo een handeling te plegen denkt de NDP de Abop zwak en klein te krijgen, maar het gaat ze niet lukken”, aldus Belfort.

Zaak wordt aan rechter voorgelegd
Belfort benadrukt dat Brunswijk de verlenging van de concessies op tijd heeft aangevraagd. Uiteindelijk werd de Abop-topman aan de lijn gehouden totdat hij uiteindelijk kreeg te horen dat zijn concessies waren vervallen en deze waren ingetrokken. Ook andere concessies die nog niet waren vervallen, werden ingetrokken. Alles om de Abop te treffen. Volgens Belfort zullen juridische stappen worden ondernomen. “De rechter zal de rechtmatigheid van deze handeling moeten toetsen”, aldus Belfort.

Werknemers baan kwijt
Belfort voert aan dat tientallen arbeiders van Brunswijk op de concessies met deze handeling brodeloos op straat zijn gezet. “Zonder goud- en houtconcessies kan hij deze mensen niet betalen”, aldus de politicus.

‘Unu no e furu no wang lanti moni’
Belfort benadrukt dat exponenten uit de NDP sinds het uittreden van DOE uit de coalitie al geruime tijd bezig waren een samenwerking met de Abop te zoeken. Toen was het volgens hem ook de bedoeling om de BEP uit de coalitie te zetten. “Brunswijk heeft toen geweigerd en is sindsdien blijven weigeren. Kort hierna is met begonnen met de rancuneuze handelingen.” Volgens de voormalige Justitieminister houdt Brunswijk zich rustig, omdat hij als zakenman weet dat er andere eerlijke manieren zijn om geld te verdienen. “Unu no e furu no wang lanti moni. Nanga krin moni wi e wroko. Nanga udu nanga gowtu moni wi e wroko”, stelt Belfort verwijzend naar de kippenkwekerij en landbouwgrond van Brunswijk. Het is de krant niet gelukt een reactie van minister Dodson te krijgen.

FRSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top