Starnieuws

Biza test nieuwe standaard dienstverlening


21 Apr, 04:18

foto

Het Bureau voor Burgerzaken te Kwatta.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft een kwaliteitsstandaard ingevoerd op het Bureau voor Burgerzaken Kwatta. De standaard zal gelden voor alle Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) in het land. Minister Mike Noersalim heeft een team samengesteld, dat op basis van belangrijke indicatoren gaat werken aan een kwaliteitsmanagementsysteem, om de dienstverlening van de BvB’s verder te verbeteren.

Noersalim wil pas tot algemene toepassing van de standaard komen wanneer de processen goed zijn vastgelegd “Ook moet er op gezette tijden, wanneer de parameters in place zijn, een externe audit komen die vanuit het Bureau van de Minister of een ander onafhankelijk orgaan, zal nagaan of het systeem werkt. Meten is weten en op basis van cijfers kunnen we zien of na de implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem de klachten zijn afgenomen”, legt Noersalim uit.

Er is een traject uitgestippeld in de afgelopen periode, waarbij er een aantal activiteiten zijn ontplooid. Er komen trainingen voor leidinggevenden en klanttevredenheidstrainingen. Verder zullen procesbeschrijvingen en het digitaliseringsproject binnen het CBB worden doorgevoerd. “We zijn aan de ene kant bezig met een planning voor lange termijn, maar aan de andere kant doen we ook de korte-termijn-planningen, waarbij zaken die een directe aanpak behoeven zo snel als mogelijk opgelost kunnen worden.”

Noersalim haalde ook de moeilijke financiële situatie aan. Hij riep burgers op zorgvuldig om te gaan met de documenten die zij van het CBB krijgen. Hij is blij met de ondersteuning van internationale organisaties. “Goede samenwerkingsverbanden aangaan met deze organisaties heeft gemaakt dat het ons is gelukt om dwars door al die moeilijkheden heen, ons hoofd boven water te houden.”

 Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top