Starnieuws

Breaking news: Rvc EBS schorst directeur Parmessar


18 Mar, 13:46

foto

De algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, is vandaag met onmiddellijke ingang geschorst door de raad van commissarissen (rvc). De emmer die de druppel heeft doen overlopen, is het gedeeltelijk afsluiten van Diakonessenziekenhuis en tegen de instructies in te talmen met de heropening van de stroomtoevoer. Ook een dispuut met de United Caribbean Contractors (UCC) is niet opgelost volgens de instructies die de rvc heeft gegeven aan de directie.

Parmessar heeft volgens de statuten een maand de gelegenheid om zich te verweren bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Starnieuws verneemt dat aan de algemeen directeur schriftelijk is medegedeeld dat hij zonder toestemming van de rvc de bedrijfsterreinen en gebouwen van de EBS niet mag betreden. Hij mag de EBS ook niet vertegenwoordigen als directeur. Zijn positie als algemeen directeur is ook wankel geworden met deze schorsing. De rvc vindt dat het haar maatschappelijke plicht is om op te treden tegen de directeur.

De rvc vindt dat er een vertrouwensbreuk is ontstaan met Parmessar. Hij zou vaker in strijd met beleidsaanwijzingen hebben gehandeld. De rvc voelt zich gedesavoueerd door de algemeen directeur. Parmessar zou volgens de rvc zich buiten de vennootschappelijke orde begeven door besluiten die genomen zijn door de aandeelhouder over het beleid naast zich neer te leggen. De rvc bij EBS wordt geleid door Patrick Peneux. Vandaag is er spoed rvc-bijeenkomst geweest waarbij dit besluit is genomen. Intussen zijn de president en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen ook op de hoogte gesteld van de beslissing.

 Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top