Starnieuws

Medewerkers overheidscrèches vanaf vandaag in actie


19 Jun, 00:47

foto

Leden van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) zullen vanmorgen geen kinderen opvangen. Zij zijn in actie en zullen in de verschillende crèches blijven in afwachting op aanvaardbare correctie door de werkgever. Intussen heeft de bond een protestbrief naar de regering gestuurd via de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL). De ouders/verzorgers van pupillen wordt gevraagd hiermee rekening te houden.

Op de algemene ledenvergadering van de BLC hebben de leden het bondsbestuur om uitleg gevraagd over vreemde verwikkelingen in de overheidscrèches. Er is een invasie van personen, die met beschikking en al posities innemen en daarbij de carrièrekans blokkeren voor de assistent-crèche leidsters, crèche leidsters en groepsleidsters, zegt de COL in een persbericht.

Het ministerie heeft recentelijk 32 crècheleidsters opgeleid tot groepsleidsters. Deze medewerkers wachten nog steeds op de formele stukken. Intussen worden er sinds de kort externe personen naar de crèches gestuurd. Ook zijn zij geconfronteerd met het afstoten van de educatieve aspecten van hun werkgebied. Vooral ook de parttimers die ruim twee jaar verbonden zijn aan de crèches verkeren nu in grote onzekerheid over hun werkplek. De werkgever heeft het bondsbestuur niet op de hoogte gesteld van deze dreigende en ingrijpende verwikkeling, deelt COL mee.

 Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top