Starnieuws

Meer dan 1000 jongeren doen mee aan vakantiezwemmen


14 Sep, 02:48

foto

Ruim 1000 jongeren doen op verschillende locaties in Paramaribo en Nickerie mee aan vakantiezwemmen. (Foto’s: NII)

Ruim 1000 jongeren doen op verschillende locaties in Paramaribo en Nickerie mee aan vakantiezwemmen, een activiteit die wordt geaccommodeerd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J). Van 25 augustus tot en met 22 september (Paramaribo) en van 1 tot en met 29 september (Nickerie), kunnen de jongeren gratis zwemlessen volgen en eventueel het zwemexamen maken.

De activiteit wordt vanuit de onderafdeling Volks Gymnastiek Beweging (VGB) van het ministerie gecoördineerd. Vakantiezwemmen is bedoeld voor jongeren van zes tot en met vijfentwintig jaar. Zweminstructeurs meten het niveau van de deelnemers en doen een voorstel over het examen dat afgenomen kan worden.

Daar niet alle cursisten op hetzelfde niveau zijn, zullen niet allemaal in staat zijn het zwemexamen te maken. De cursisten die wel zover zijn, krijgen nadat zij het examen succesvol hebben afgerond, een zwemdiploma. De activiteiten worden op diverse locaties in de verschillende districten gehouden te weten Nickerie, Wageningen, Paramaribo bij de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS), Commewijne en Koewarasan, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

 Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top