Starnieuws

SRD 83,4 miljoen nodig voor drinkwater Commewijne


26 Sep, 00:56

foto

Voor de realisatie van een drinkwaterproductiecentrum te Commewijne is een bedrag van SRD 83,4 miljoen nodig. Voor het dienstjaar 2018 is benodigd een bedrag van 9.5 miljoen euro. Dit zal via een lening gefinancierd worden. Dit staat in de begroting van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voor 2018, die vrijdag wordt aangeboden aan De Nationale Assemblee.

In januari 2016 is er een overeenkomst gesloten tussen NH (SWM) en de Vlaamse Maatschappij voor watervoorziening over de realisatie van Waterproductiecentrum Commewijne. Het oppervlaktewater uit de Surinamerivier zal door de Belgische Watergroep behandeld worden. De streeftermijn voor de uitvoering van de werken bedraagt 16 maanden.

Het totaal geraamde bedrag voor de installatie en de begeleidende werken is 4.492.847 euro en zal via 36 opeenvolgende maandelijkse betalingen van € 124.801 vereffend worden. De vergoeding voor de begeleiding bij de exploitatie van het WPC Commewijne bedraagt bij de ondertekening van het voltooiingscertificaat € 165.000 per jaar voor de duur van 10 jaar. Naast deze kosten zijn aan de Surinaamse zijde nog diverse additionele werken benodigd, waarvan de totale kosten thans zijn geraamd op € 9.074.580.

 Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top