Waterkant

‘Afrika-parodie’ carnavalsvereniging valt verkeerd – Waterkant


post thumbnail

De carnavalsvereniging Sjeesköttels betreurt de ophef die ze hebben veroorzaakt met hun ‘Afrika-parodie’. In twee carnavalsoptochten waren de deelnemers van de loopgroep zwart geschminkt en beeldden zij als ‘black-face’ zwarte Afrikaanse inboorlingen uit(FOTO). Dat leidde tot negatieve reacties op sociale media.

“Rasicten”, “wagelijk”, “wit superieur denken” en “stelletje eencellige organismen”, waren enkele reacties die de Sjeesköttels over zich heen kregen. Anderen namen het juist op voor de carnavalisten en vonden de reacties van hun tegenstanders schromelijk overdreven.

Volgens RTV Oost hebben de Sjeesköttels in een verklaring laten weten alle ophef te betreuren. “Het is natuurlijk nooit onze intentie geweest om een groep of individu te beledigen. We hebben er geen seconde bij stilgestaan dat het thema en de uitvoering ervan als racistisch zou kunnen worden opgevat. Het enige wat wij willen is op een gezellige manier carnaval vieren. Het is jammer dat het zo is gegaan” aldus de vereniging tegen de omroep.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top