Waterkant

Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst stuurt eenheid naar Suriname


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 mrt – De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, DEA, strijkt weer neer in Suriname. Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie zal er weer een eenheid opgezet worden in Paramaribo. De betreffende besluitvorming heeft zich al voltrokken op het hoogste politieke niveau. President Desiré Bouterse heeft de nodige instructies gegeven voor de uitvoering.

De regering is al begonnen met de voorbereidingen voor de komst. “In opdracht van de president moeten de minister van Buitenlandse Zaken en ik het voorbereiden. De president heeft ook al gesproken met de Amerikaanse ambassadeur”, zei Van Dijk-Silos in het parlement. De Amerikaanse agenten krijgen een speciale accommodatie op het ministerie zelf. Dit is besloten na evaluatie van de oude samenwerking.

De vorige DEA-eenheid was bij het Korps Politie Suriname gehuisvest. Maar volgens Van Dijk-Silos viel de samenwerking lelijk tegen. Bij het korps werden bepaalde ‘blokkades’ opgeworpen en was samenwerken vrijwel onmogelijk. De regering zet zich in om drugshandel in te dammen. Berichten van het tegendeel raken de waarheid niet. “Er zijn tot nu geen drugslijnen naar de regering of dicht bij de president”, aldus Van Dijk-Silos.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top