Waterkant

Arrestanten Surinaamse politie plegen berovingen buiten


post thumbnail

PARAMARIBO, 14 sep – Arrestanten ingesloten bij een politiestation in Paramaribo, zijn betrokken geweest bij berovingen. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De arrestanten hebben ‘op één of andere manier’ kans gezien ongemerkt in- en uit te lopen. Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat politieagenten geen hulp hebben verleend. Wel is vastgesteld dat er van buitenaf is meegewerkt.

“Het vermoeden bestaat dat de arrestanten in contact hebben gestaan met nog niet aangehouden kompanen. Vooralsnog is niet gebleken dat diensdoende wetsdienaren hand- en spandiensten hebben verleend aan deze arrestanten”, meldt het KPS. Het gaat om ten minste drie berovingen. Zeker drie arrestanten zagen kans urenlang weg te blijven na het cellenhuis te hebben verlaten.

De arrestanten moeten misbruik hebben gemaakt van een routine. Bij elke dienstwisseling worden de arrestanten geteld. Hierna mogen ze baden en enige tijd vrij bewegen in de gang van het cellenhuis. “Van deze dagelijkse handeling hebben de drie arrestanten op de één of andere manier een vluchtweg geconstrueerd via de deur die leidt naar de ruimte om te luchten”, aldus het KPS.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top