Waterkant

Benoeming bij verkiezingsautoriteit ‘dwaling’ Surinaamse president


post thumbnail

PARAMARIBO, 12 jan – “Ik denk dat dit een ernstige dwaling is van de president en we roepen hem op om deze benoeming ongedaan te maken.” Dit zegt Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacovenarbeidersbond Nickerie. De herbenoeming van Jennifer van Dijk-Silos als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, verdient geen schoonheidsprijs. De vraag is of president Desi Bouterse het besluit goed heeft overwogen. Ook als NDP-voorzitter heeft hij veel te verliezen.

Een eventuele verkiezingswinst voor de NDP in 2020 zal niet serieus worden genomen. Politieke tegenstanders hebben dan genoeg stof om de verkiezingsuitslag in twijfel te trekken. Dat is niet goed voor de NDP, maar ook niet voor Suriname. “Niemand zal dat willen geloven omdat de OKB-voorzitter duidelijke politieke banden heeft met de voorzitter van de NDP”, zegt Dwarka tegenover de Ware Tijd.

Uiteraard weegt ook het feit mee dat Van Dijk-Silos lid is geweest van het tweede kabinet Bouterse. Als voorzitter van Surinames hoogste verkiezingsorgaan zal zij niet voldoende neutraal kunnen overkomen. Dit geeft genoeg reden tot zorg, ook bij vakbondsleiders. “De vakbeweging kan alleen gedijen in een goed politiek klimaat. Dit kunnen we niet hebben”, aldus Dwarka.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top