Waterkant

Bouterse in Surinaams parlement: wacht tot 2020


post thumbnail

PARAMARIBO, 10 aug – “Mensen die lopen te schreeuwen dat het volk moe is, wacht tot 2020 om te zien waar het volk moe van is.” Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Hij reageerde op vragen en opmerkingen van leden van de oppositie. Onder meer Edward Belfort (ABOP) trok fel van leer over de wijze waarop het land wordt bestuurd. Bouterse vindt de kritiek niet terecht. Er wordt hard gewerkt.

De economie wordt langzaam maar zeker weer op de rails getrokken. Het ging niet over een leien dakje, ook vanwege de tegenvallende inkomsten van de regering. Nu het weer wat beter gaat, komt als unfair over als almaar ongegronde kritiek wordt geleverd. “We willen steeds maar dat het zo slecht mogelijk gaat in dit land. We zijn het product van een bepaalde kolonisator”, zei Bouterse.

Dat moet dus al die kritiek verklaren. “Ik begrijp dat, maar we kunnen zo niet doorgaan. We hebben op gegeven moment besloten met het IMF in zee gegaan. Maar het tempo van het IMF was voor ons onhoudbaar. Wij hebben gevraagd ons de ruimte te geven onze weg te gaan. Op het moment dat we weer samen kunnen gaan, zullen we dat weer bekijken”, aldus Bouterse.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top