Waterkant

Bouterse met Cubaans vliegtuig naar Caribische top


post thumbnail

PARAMARIBO, 7 dec – President Desiré Bouterse woont op Antigua een vergadering bij van Caribische leiders. Hoog op de agenda staat de samenwerking tussen de Caribische Gemeenschap, Caricom, en Cuba. De Cubaanse regering heeft een vliegtuig ter beschikking gesteld. Het is niet waar dat Bouterse weer naar Cuba gaat voor medisch onderzoek.

Dit zegt Cliff Limburg, directeur van Nationaal Informatie Instituut, NII. Bouterse neemt als staatshoofd deel aan het overleg dat de samenwerking moet verbeteren. Het is de zesde keer dat de leiders van Caricom en Cuba elkaar ontmoeten. Onder meer zal gesproken worden over issues die van regionaal en internationaal belang worden geacht. Het betreft onder meer aanpassing aan klimaatveranderingen.

Ook het omgaan met natuurrampen staat op de agenda. Cuba’s Agentschap voor Burgerdefensie krijgt een grotere rol bij rampenbestrijding in Caribische landen. Daartoe zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend. De Caricom vindt dit een noodzaak, zeker na de enorme ravage die orkanen dit jaar aanrichtten. Ook zal gesproken worden over handels- en economische relaties.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top