Waterkant

Burgers: beleid Surinaamse regering onsamenhangend


post thumbnail

PARAMARIBO, 19 jun – Het beleid van de regering is onsamenhangend. Dit stelt het Burgerinitiatief, Bini. In haar eerste verslag ooit geeft het collectief van maatschappelijke organisaties een dikke onvoldoende. Het beleid heeft veel weg van springen van de hak op de tak. Onmacht voert de boventoon en inspelen op pijnkreten vanuit de samenleving lukt dan ook zelden of nooit.

Voor het inspelen is uiteraard goed inzicht nodig in complexe maatschappelijke problemen. Dat deze problemen maar niet worden opgelost, duidt nog het meest op het gebrek aan inzicht. Dit wordt nog verergerd door een slecht functionerend, uitgehold overheidssysteem. Overigens is dat niet het resultaat van alleen het huidige beleid. Ook vorige regeringscombinaties hebben het laten afweten.

Intussen blijft goed en effectief beleid uit. Als er sprake is van beleid is dat niet het resultaat van overleg met maatschappelijke organisaties. Het zal dan ook vaker dan niet verkeerd uitpakken. Van financiële verantwoording is geen sprake en transparantie is zoek. Speciale wetgeving tegen corruptie laat eindeloos op zich wachten. Dit geldt evenzeer wetgeving op openbaarheid van bestuur.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top