Waterkant

China geeft Suriname duizend woningen cadeau


post thumbnail

PARAMARIBO, 30 mei – Suriname krijgt duizend woningen cadeau van de Volksrepubliek China. Binnen een jaar begint de bouw van de eerste driehonderd en vijftig woningen. Om dit het zover te krijgen heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie een overeenkomst gesloten met de Chinese ambassadeur Zang Jinxiong. Intussen zijn al de eerste stappen gezet.

Een team van het Shanghai Architectural Design & Research instituut werkt aan ontwerpen voor onder meer de huizen en de afwatering. Ook wordt de bodem onderzocht te Vredenburg, in het district Wanica, waar de woningen komen te staan. Het betreft zogenaamde sociale woningen van één tot drie slaapkamers. Er is een stappenplan uitgewerkt voor de bouw van alle duizend woningen.

In 2018 moet de bouw van start gaan. Binnen twee jaar moeten alle duizend woningen afgebouwd zijn. De overeenkomst is zodanig opgesteld dat ook Surinaamse ondernemers in de bouw een graantje mee pikken. China heeft eerder woningen geschonken. Een klacht bij het toebedelen van de relatief goedkope huizen is dat het er niet altijd eerlijk aan toe gaat. Het gevolg is dat veel huizen leeg staan in een land met duizenden noodgevallen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top