Waterkant

Chinezen in Suriname willen even deuren dicht om aandacht voor misdaad


post thumbnail

PARAMARIBO, 18 apr – De Chinese gemeenschap wil aandacht voor het geweld dat hen vooral treft. Criminelen hebben het vooral gemunt op supermarkten overal in het land. Op de dag dat een supermarkteigenaar en zijn zoon ten grave worden gedragen, wordt gevraagd dat de Chinese supermarkten de deuren gesloten houden voor enkele uren. Het moet een signaal afgeven.

Een signaal dat moet duidelijk maken dat de groep er genoeg van heeft. Vader en zoon werden levend verbrand in hun supermarkt in het dorp Santi Kondré. Gebleken is dat de twee slachtoffer werden van een roofoverval. Deze misdaad komt bovenop de reeks overvallen op handelszaken. “We moeten winkeliers weerbaar maken”, zegt Gretl Wolfram, voorzitter van ondernemersvereniging Wovs tegenover de Ware Tijd.

Bij de vereniging komen regelmatig meldingen binnen van overvallen en mishandeling. “De behoefte om aandacht te besteden aan dit thema is groot. De president heeft beloofd om het aan te pakken, dus laten we hopen dat er verandering komt. Met deze precaire situatie is het niet te voorkomen dat bijvoorbeeld jongeren proberen te roven om snel aan geld te komen. We moeten maatregelen treffen”, aldus Wolfram.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top