Waterkant

Docu125 start project Kinderhuis Leliëndaal in Suriname


post thumbnail

Docu125, de makers van Jaji – Lotgenoten, hebben gisteren de start van een nieuw project aangekondigd. Jaji is gemaakt ter gelegenheid van 125 jaar Javaanse Immigratie en is mede tot stand gebracht door crowdfunding. De Javaans Christelijke werkgroep van de Evangelische Broedergemeente in Nederland heeft hieraan ook bijgedragen. Tijdens hun kerkdienst op Vaderdag kondigde Melvin Toemin, de producent van Docu125, aan dat het volgende project over kinderhuis Leliëndaal in Suriname zal gaan.

Zijn vader Djoeminadi viert op 19 juni zijn 74ste verjaardag. Zijn ouders waren beide overleden toen hij 9 jaar oud was en hij werd als weeskind in het kindertehuis opgevangen. Daar heeft hij zijn vrouw ontmoet en ze zijn nu al 54 jaar getrouwd. Docu125 zal de mooie en minder mooie herinneringen in een nieuw tijdsdocument vastleggen. Dit kindertehuis wordt volgend jaar 100 jaar.

Om de soft launch van crowdfunding gestalte te geven doneerde Melvin Toemin, namens Docu125 een symbolisch bedrag van €100. In een later stadium wordt de crowdfunding officieel aangekondigd en zal er ook een rekeningnummer worden gecommuniceerd.

(Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top