Waterkant

Echtpaar vrijgesproken van mishandeling Surinaamse kinderen


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 aug – Het nederlandse echtpaar Henk en Hermine de Graaf is vrijgesproken van mishandeling van kinderen. Het besluit tot vrijspraak is pas genomen in hoger beroep. Het echtpaar dat een kindertehuis leidde in Commewijne, tekende het hoger beroep aan na in eerste instantie gevonnist te zijn. Kinderen uit het tehuis hadden bezwarende verklaringen afgelegd. De pijn en de wonden schrijnen nog na.

De twee zijn nog getraumitiseerd door het hele gebeuren dat begon met de aanklacht van een buurman. Het echtpaar dat ooit zeer begaan was met het lot van het noodlijdende Surinaamse kind, is voorgoed genezen. “Al zou ik kinderen over straat zien vechten, dan nog bemoei ik me er niet mee. Ook wil ik thuis liever geen kinderen op bezoek”, zegt Henk de Graaf tegenover de Ware Tijd.

De lastercampagne van de afgelopen jaren heeft duidelijk sporen na gelaten. En dat ondanks het echtpaar reeds geruime tijd is vrijgelaten nas aanvankelijk te zijn aangehouden. De hele vervolging door de Surinaamse justitie met nog de laster heeft de angst er goed in gebakken. “Ik wil thuis liever geen kinderen op bezoek, want als een kind valt en zich verwondt, kunnen mensen anders denken”, aldus De Graaf.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top