Waterkant

Energie Bedrijven Suriname blijft steentje in politieke schoen


post thumbnail

PARAMARIBO, 6 dec – De enorme kosten rond operaties van Energie Bedrijven Suriname, EBS, blijven de regering parten spelen. Het zit zelfs zo hoog dat ingrijpen van bovenaf wordt gevreesd. De regering moet jaarlijks honderden miljoenen neertellen voor het openhouden van het bedrijf. Hoewel het management onder leiding van ex-parlementariër Rabin Parmessar (NDP), bezuinigt, wordt het onvoldoende bevonden. Regeringspartij NDP wil de botte bijl hanteren.

In het parlement is al behoorlijk veel kritiek geleverd. “Ik denk dat het laatste woord over EBS nog niet gesproken is. Ten aanzien van EBS begeef ik mij even niet op het politieke terrein van mensen die daar zitten en hoe de president daar daarmee zal omgaan. De president zal beslissen over de poppetjes”, zegt NDP-fractieleider André Misiekaba tegenover de Times of Suriname. De subsidies zijn een absoluut heikel punt.

Opeenvolgende regeringen hebben er nooit de vingers aan willen branden. Afschaffen van subsidies betekent gewoon dat iedereen zal moeten betalen wat die verbruikt. Voor de ‘armsten’ wordt nu subjectsubsidie bepleit. Maar het ‘laatste woord is nog niet gezegd’. “Vanaf de tijd van het Front (voor Democratie & Ontwikkeling, red.) hoor ik zeggen dat we moeten gaan naar subjectsubsidie”, zegt Misiekaba.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top