Waterkant

Felle reacties na ontslagdreiging procureur-generaal Suriname


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 jul – De leden van het Openbaar Ministerie hebben met grote verontwaardiging kennis genomen van het besluit van de regering en/of de president om het vertrouwen op te zeggen in de procureur-generaal. De vervolgingsambtenaren nemen in een verklaring stelling tegen het voornemen om mr. Roy Baidjnath Panday de laan uit te sturen. De hoogste vervolgingsambtenaar is voor de keus gesteld zelf ontslag te nemen of ontslagen te worden.

Het opzeggen van het vertrouwen in de procureur-generaal is onaanvaardbaar. “De redenen welke de Regering daartoe aanvoert, zijn in strijd met de waarheid en brengen onnodige verstoring in de balans tussen de drie machten, waardoor de beleving van de rechtstaat wordt aangetast”, stellen de leden van het OM. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van Stichting 8 December is ook verontwaardigd.

De houding nu doet denken aan de jaren tachtig. “De signatuur van dictatuur manifesteert zich steeds duidelijker. Vandaag zien wij dat als objectieve wetenschappelijke toetsing van strafbare feiten niet in het straatje past van de NDP en de president, de rechter niet goed is”, zegt Oemrawsingh tegenover Dagblad Suriname. Als nodig, zou de rechterlijke macht haar spierballen moeten tonen, desnoods door het justitieel apparaat lam te leggen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top