Waterkant

Hof van Justitie Suriname beslist in mei over lot moordproces


post thumbnail

PARAMARIBO, 21 apr – Op elf mei wordt beslist of het strafproces rond de Decembermoorden wordt voortgezet. Dit heeft het Hof van Justitie bepaald. Het wordt dan duidelijk of het Openbaar Ministerie gelijk krijgt in het hoger beroep tegen het besluit van de krijgsraad om de strafzaak voort te zetten. Het hof heeft vragen gesteld aan procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.

Onder meer wilden de rechters weten welke wet als basis heeft gegolden voor het hoger beroep van het Openbaar Ministerie. Baidjnath Panday zei dat er geen specifieke wet is aangesproken. Het hoger beroep is meer gepleegd op grond van het rechtssysteem. Hugo Essed, vertegenwoordiger van de nabestaanden, vindt het argument van de procureur-generaal uitermate zwak. Er is daarom goede hoop.

Essed verwacht dat het hoger beroep wordt afgewezen. Het strafproces kan dan worden voortgezet. De nabestaanden zijn wel op van alles voorbereid. Het is ind e afgelopen zeventien jaar sinds het proces begon, niet anders geweest. Keer op keer hebben de verdachten, onder wie Desi Bouterse, obstakels opgeworpen om de rechtsgang te verhinderen. “We hebben de geschiedenis aan onze zijde”, zegt Essed tegenover ATV.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top