Waterkant

Honderden passagiers Surinam Airways gestrand door orkaan


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 sep – “Er zijn ruim duizend passagiers gestrand als gevolg van door ons afgelaste vluchten naar Miami en Orlando.” Dit zegt directeur Robbi Lachmising van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. De vluchten naar de Verenigde Staten moesten worden afgelast. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hadden de luchthavens gesloten wegens de last met orkaan Irma. Wat Sint Maarten betreft, is het onduidelijk hoeveel passagiers er zijn gestrand.

“Wat ik wel weet, is dat Insel Air vier Surinamers van daaruit heeft vervoerd naar Curaçao. Wij zullen ze daar ophalen en naar Suriname brengen. Verder hebben acht mensen die Surinamers op het getroffen eiland hebben die naar huis willen, mij persoonlijk benaderd”, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd. De regering treft intussen maatregelen om gestrande Surinamers thuis te krijgen.

Deze week is er tenminste één vlucht beschikbaar. Het betreft het vliegtuig dat hulpgoederen naar de getroffen eilanden zal transporteren. Gestrande passagiers krijgen dan de gelegenheid mee terug te vliegen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom een beroep gedaan op de samenleving om informatie te verstrekken over gestrande Surinamers. Er zijn telefonische hulplijnen ingesteld.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top