Waterkant

Huis bouwen wordt Surinamers extra duurder gemaakt


post thumbnail

PARAMARIBO, 16 apr – Bouwen wordt nog duurder. Niet alleen de duurdere brandstof ligt er aan ten grondslag. Nu blijkt dat de regering nog meer geld nodig heeft behalve de brandstofheffing. De regering wil meer geld binnen krijgen door de royalty’s op bouwmaterialen te verhogen. Dat kan aardig oplopen.

Wie de geest van deze tijd durft trotseren en toch een dak boven het hoofd bijeen schraapt, wordt als het ware gestraft. Binnen de branche wordt woedend gereageerd. “Het is ongepast om zonder overleg deze maatregelen te nemen. Als je kosten wil verhogen, moet je dit doen in een samenhangend pakket, wat weer niet is gebeurd”, zegt Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemersvereniging tegenover de Ware Tijd.

De royalty’s op zand, klei, grind, schelpen, natuursteen en lateriet zijn verhoogd. De mijnbelasting wordt berekend in percentages van de kostprijs van het product. In plaats van een vast bedrag, zal voor alle zandsoorten, klei, grind, steenslag en lateriet dertig procent aan royalty’s per kubieke meter moeten worden betaald. Natuursteen, schelpen en kaolien zijn zelfs nog duurder, ruim de helft meer van wat eerst werd geheven.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top