Waterkant

IDOS-peiling: meeste Surinaamse kiezers achter NDP of VHP


post thumbnail

PARAMARIBO, 12 feb – Tijdens een recente opiniepeiling blijkt de steun voor de NDP te zijn afgenomen. De partij van Desi Bouterse is vergeleken met twee jaar geleden qua aanhang geglipt van ruim zeventien naar ruim veertien procent. De VHP stijgt van twaalf naar vijftien procent. Samen is het nog niet eenderde van het totaal. De peiling is gehouden door het Instituut voor Dienstverlening Onderzoek en Studiebegeleiding, Idos. Duizend personen in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie zijn geïnterviewd.

De keuze voor deze districten heeft te maken met de overweging dat het grootste deel van de bevolking in het kustgebied woont. Volgens de peling zou de Nationale Partij Suriname, NPS, de derde grootste partij zijn als er nu verkiezingen werden gehouden. De NPS haalt ruim vier procent. Opmerkelijk is wel dat ruim vijf en dertig procent van de geïnterviewden zegt niet te weten op welke partij te stemmen.

Ruim achttien procent zegt niet te zullen stemmen. De twijfelaars en de niet-stemmers maken samen dus ruim de helft uit. De regering en president Bouterse krijgen elk een vier van de meerderheid. Het betreft de vraag over de manier waarop Suriname wordt bestuurd. Surinamers die ouder zijn dan dertig jaar kiezen eerder voor de VHP Jongeren zijn eerder geneigd te stemmen voor de NDP.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top