Waterkant

Import kippenvlees in Suriname wordt nog duurder


post thumbnail

PARAMARIBO, 14 mrt – De import van kip zal nog meer worden verhoogd. Het parlement treft voorbereidingen om de wetgeving aan te passen. De verhoging volgt op een eerdere van vorig jaar. Toen werd de import van kip al opgeschroefd met veertig procent. Surinaamse kippenkwekers vinden de heffing niet hoog genoeg. Het doel wordt zo voorbijgestreefd. Volgens sommige parlementariërs is het verhogen van de import alleen niet voldoende.

Er zal meer moeten gebeuren om het doel te halen, namelijk een hogere productie. Om kippen op grote schaal te kweken in Suriname, moet voer worden geïmporteerd. Op dat deel van de productie is er geen vat, omdat de prijs elders wordt bepaald. Ook arbeidskosten kunnen behoorlijk oplopen. Dat gaat allemaal in de kostprijs zitten, zegt Mahinder Jogi (VHP). Het concurreren blijft zo moeilijk.

De importkip is nog altijd goedkoper, ondanks de hogere heffing. Hoewel veel consumenten de Surinaamse kip niet te versmaden vinden, telt ook het gewicht van de beurs. Jogi wil van de regering weten of er goed is nagedacht over maatregelen om de branche duurzaam te beschermen. Hij stelde ook voor grond beschikbaar te stellen voor burgers die een kwekerij willen beginnen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top