Waterkant

In beslag genomen duikboot gebruikt voor drugs


post thumbnail

De duikboot die gisteren in Suriname in beslag werd genomen, was hoogstwaarschijnlijk bestemd voor internationaal transport van cocaïne. Dat schrijft de NOS. Oppositieleider en oud-minister van Justitie en Politie Chan Santokhi zegt tegen de omroep dat het gebruik van duikboten een beproefde methode van de Colombiaanse drugskartels is om grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar West-Afrika te vervoeren. Daarvandaan gaan de zendingen door naar voornamelijk Europa.

Santokhi, die in 2011 voorzitter was van de Inter-Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie CICAD, zegt in een reactie aan de NOS dat de vondst van de duikboot erop wijst dat er grote hoeveelheden drugs in Suriname aanwezig zijn die het land uit moeten.

“Dat er een duikboot voor dit doel in Suriname gevonden wordt, maakt opnieuw duidelijk dat er goedgeorganiseerde en professionele bendes bij de drugstransporten betrokken zijn. Ik hoop dat door gedegen internationaal onderzoek vastgesteld kan worden wie hierachter zitten, en dat criminelen ingerekend kunnen worden” aldus Santokhi.

Foto: Facebook-pagina Krishna MathoeraSource link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top