Waterkant

Mijngebied in Oost Suriname wordt nieuw leven ingeblazen


post thumbnail

PARAMARIBO/MOENGO, 16 jul – Voormalig mijngebied in het oosten van Suriname wordt nieuw leven ingeblazen. Dit zei president Desi Bouterse tijdens een bezoek aan het district Marowijne. Met het vertrek van bauxietmaatschappij Suralco uit Suriname wordt een reeks onroerende goederen overgedragen aan de overheid. Het betreft de bauxietmijn, de scheepshaven te Coermotibo, het Moengo-stafdorp en de Nassauconcessie.

Volgens het Nationaal Informatie Instituut, NII, betrof het bezoek een oriëntatie op mogelijkheden om het gebied nieuw leven in te blazen. “We hebben een overeenstemming bereikt met Suralco en willen het overnemen om het vervolgens samen met de plaatselijke gemeenschap in de oude staat terug te brengen”, zei Bouterse. Wat er precies gedaan zal worden, is nog niet duidelijk.

Het bezoek vond aan de vooravond plaats van een ‘comité generaal’ van het parlement. Deze vergadering achter gesloten deuren betreft de onderhandelingen met multinational Alcoa. Vooral de oppositie is niet gelukkig met het verloop van de onderhandelingen. De regering zou geheimzinnig doen, wat alleen maar wantrouwen wekt. Gevreesd wordt dat Alcoa er goedkoop vanaf komt, zeker wat de milieuschade betreft.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top