Waterkant

Militante Surinaamse vakbondsleider Valies heeft rust nodig


post thumbnail

PARAMARIBO, 21 apr – Vakbondsleider Wilgo Valies moet bekomen van zijn arrestatie door de politie enkele dagen terug. Volgens de Times of Suriname bouwt Valies een rustperiode in. Na zijn arrestatie en zijn vrijlating moest de vakbondsleider zich begeven naar de Spoedeisend Hulpdienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was aangeslagen en voelde zich niet goed.

Het gaat intussen iets beter met de leider van de Associatie van Leerkrachten in Suriname en de Bond van Leraren. Tijdens zijn arrestatie in het hoofdkwartier van de Bond van Leraren ging het er nogal rumoerig aan toe. Aanwezige vakbondsleden protesteerden heftig. Valies zelf was uiterst kalm en ging zonder verzet mee met de leden van de Mobiele Eeenheid van het Korps Politie Suriname.

De arrestatie van Valies en andere leiders van het straatprotest heeft nogal wat tongen los gemaakt. Volgens de politie was er geen ontkomen aan, omdat de organisatoren van het protest geen vergunning hadden aangevraagd. Intussen is beslist dat het protest gewoon doorgaat. Vakbondsleider Robby Berenstein zegt dat voortaan wel een vergunning zal worden aangevraagd.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top