Waterkant

Minister wil meer armslag voor Surinaamse winkeliers tegen verdachte klanten


post thumbnail

PARAMARIBO, 20 apr – Minister Eugene van der San van Justitie & Politie wil meer bevoegdheden voor winkeliers. Het moet mogelijk worden om ‘op te treden’ tegen personen die te lang in de zaak blijven hangen. Het gaat dan om lieden die niets kopen en niet kunnen verklaren wat ze in de zaak doen. Van der San sprak tijdens de uitvaart van twee omgekomen Chinese winkeliers. De reacties zijn niet onverdeeld.

Onder meer Chandrikapersad Santokhi (VHP), minister van Justitie & Politie tijdens het derde kabinet Venetiaan, vindt Van der San onvoorzichtig. Het idee zou een regelrechte vrijbrief zijn tot executie. Van der San zei dat er een mogelijkheid moet zijn “om ze neer te schieten.” Volgens de minister rest er weinig anders om de misdaad een halt toe te roepen. Santokhi vindt zulke uitspraken niet horen bij een minister die wet en recht moet verdedigen.

Van der San wil wetgeving die het optreden tegen lastige klanten vergemakkelijkt. Bij de winkeliers zelf wordt vrij voorzichtig gereageerd. Weliswaar wordt elke maatregel verwelkomd waarmee de toenemende misdaad tegen handelaars wordt aangepakt. “Ik ben wel blij dat de minister met een voorstel komt, maar ik heb liever een integraal plan”, zegt Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers, tegenover de Ware Tijd.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top