Waterkant

Ook aandacht voor Global Money Week in Suriname


post thumbnail

Deze week vindt de Global Money Week(GMW) plaats; een jaarlijks terugkerende activiteit met als doel, de jeugd, maar ook de ouderen meer te leren over geld en geldzaken, over duurzaam levensonderhoud en hen te interesseren in ondernemerschap. Ook dit jaar organiseert de Centrale Bank van Suriname enkele activiteiten.

Op dinsdag 13 maart wordt de Muloschool Kerklaan bezocht en op woensdag 14 maart de Poolschool. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de thema’s ‘Geld’ en ‘Dagelijks geldbeheer’ welke door educatieve activiteiten worden belicht.

Dit evenement is bedacht door de internationale organisatie, ‘Child & Youth Finance International (CYFI)’. Uit onderzoek van de CYFI blijkt dat het goed is om kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij geldzaken, zodat zij op latere leeftijd verantwoorde financiële keuzes kunnen maken.

Gedurende de GMW worden jongeren in verschillende landen daarom betrokken bij een aantal educatieve activiteiten zoals rondleidingen bij financiële instellingen, gastlessen op scholen, workshops, educatieve spelletjes, wedstrijden, web chats met vooraanstaande personen en participatie in radio talk shows.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top