Waterkant

Ook in Suriname geldt: vertrouw niemand met je eten en drinken


post thumbnail

PARAMARIBO, 7 jan – “Vertrouw niemand met je eten en drinken.” Dit zegt politie-officier Humphrey Naarden, hoofd van de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname, KPS. Nogal wat gevallen zijn gemeld van en door vooral vrouwen. Zij zijn met de voorbije feestdagen het slachtoffer geworden van partydrugs. De beruchte Bruine MDMA of ‘sukru’ (Sranan Tongo voor suiker vanwege de zichtbare overeenkomsten met bruinkleurige suiker, red.) is weer goed terug. Dealers sponnen er goed garen bij. Het KPS liet zich niet ongemoeid.

Met het oog op de feestdagen werd rekening gehouden met een toegenomen vraag. Een voorlichtingsfilmpje over sukru kon nog net niet op tijd afkomen. Maar er zijn wel enkele dealers aangehouden. Volgens Naarden hadden de onverlaten het gemunt op de feestsfeer in december. Aangenomen werd dat de animo en vraag dan een impuls zouden krijgen. De politie nam behalve sukru ook een hoeveelheid xtc in beslag.

Sukru wordt makkelijker gesleten, vanwege de lagere prijs. Vooral jongeren vormen de doelgroep. “Voor ons zijn de kleine dealers een goede graadmeter, want zij zijn in contact met de gebruikende gemeenschap. De afgelopen periode blijkt deze drug steeds meer tot het vaste assortiment te behoren”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Sukru is geur- en kleurloos en kan zo makkelijk in drank of vodsel worden verwerkt.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top