Waterkant

PALU overweegt ‘middenblok’ bij komende verkiezingen


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 mrt – Een middenblok dat moet voorkomen dat te veel macht geconcentreerd wordt bij een kleine elite. Dit ziet voorzitter Jim Hok van de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie als een mogelijkheid. De komende verkiezingen zijn van groot belang voor de ontwikkelingsrichting van Suriname. De grootste politieke partijen van het moment hebben al bewezen dat ze niet in staat zijn Suriname behoorlijk te ontwikkelen.

De kans dat het na 2020 ook echt zal gebeuren, is miniem. Nu al wordt gesproken van mogelijke ‘mamoetvorming’. Maar dat zou niet goed zijn voor Suriname. “Geen van de partijen die zich hiermee bezighouden, heeft getoond zodanig beleid te kunnen voeren dat we het als Surinamers maar aan hen kunnen overlaten”, zei Hok tijdens een lezing. Dus is PALU bereid met anderen een middenblok te vormen.

Een dergelijk blok moet voorkomen dat de elite alleen de dienst uitmaakt. Zonder het middenblok zou regeren niet mogelijk moeten zijn. Volgens Hok worden de aanstaande verkiezingen de belangrijkste sinds de staatkundige onafhankelijkheid. Surinamers zullen eindelijk het heft in handen moeten nemen. “Wij willen herkolonisatie, geen Nederland, geen China, geen Frankrijk”, aldus Hok.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top