Waterkant

Politie in Suriname arresteert protestleider Curtis Hofwijks


post thumbnail

PARAMARIBO, 18 apr – Curtis Hofwijks, één van de leiders van de het straatprotest, is gearresteerd door de politie. Dit gebeurde tijdens een opstootje na wrevel tussen een menigte protesterende burgers en de politie. Met Hofwijks, die oprichter is van protestorganisatie We zijn Moe, is ook een andere persoon gearresteerd.

De reden voor de arrestatie is nog onduidelijk. De agenten hadden getracht vakbondsleider Wilgo Valies te arresteren. Die kon zich op tijd terug trekken in de menigte. Honderden mensen hadden zich verzameld bij het hoofdkwartier van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Daar werden ze toegesproken voordat in optocht werd gelopen naar het centrum van Paramaribo.

Het laatste was tenminste de bedoeling. De mensen kwamen niet al te ver, ze werden staande gehouden door de Mobiele Eenheid. Die was versterkt aangerukt. Voor de optocht waren de mensen toegesproken door vakbondsleiders. Volgens Armand Zunder, voorzitter van vakcentrale PWO, drukken de maatregelen van de regering te zwaar op de burgerij. Mensen komen niet meer rond met hun karig loon.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top