Waterkant

Santokhi: Indiase diaspora in Suriname heeft bijzondere ontwikkeling doorgemaakt


post thumbnail

PARAMARIBO/NEW DELHI, 12 jan – “Van eenvoudige landbouwers naar wereldburgers, die met behoud van hun cultuur een nieuw thuis hebben helpen meebouwen. Hun bijdrage aan Suriname en Nederland is immens.” Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tijdens een speciale bijeenkomst van parlementariërs uit de Indiase diaspora in New Delhi, India. Dankzij de inzet en noeste arbeid vallen nu aan beide kanten veel voordelen te halen. Die moeten ook worden benut.

Een win-win-situatie dus voor zowel de diasporalanden als India zelf. “In de globale wereld waarin we nu leven, zijn relaties gebaseerd op wederzijds belang. Suriname en andere diasporalanden kijken naar de bijdrage die India kan leveren bij de opbouw van hun land”, zei Santokhi. India kan Suriname bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van voedselveiligheid en het ontwikkelen van toerisme.

Ook kan Suriname baat hebben aan Indiase deskundigheid bij het streven naar behoud van het Amazone regenwoud. Santokhi stelde een aantal concrete stappen voor, zoals het vestigen van een IT-University voor de Caribische regio. Ook kunnen Indiase technische assistentie en kredietlijnen beschikbaar worden gesteld voor ondernemerschap vanuit de diaspora.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top