Waterkant

Somohardjo bereid Bouterse te helpen aan immuniteit


post thumbnail

PARAMARIBO, 17 mei – Paul Somohardjo is bereid mee te werken aan een wet die de juridische en justitiële immuniteit regelt van Desi Bouterse. De parlementariër en voorzitter van Pertjaja Luhur weet dat sommigen hem met de nek aankijken. Het was Somohardjo zelf die met zijn politieke partij stemde voor amnestie voor Bouterse. De politicus wil alle kritiek op de koop toe nemen.

Het verlenen van immuniteit tegen justitiële vervolging moet een hoger doel dienen. Als Bouterse bang is om af te treden als president, moet daar iets op gevonden worden. Gaat het echt om immuniteit, dan moet daar aan worden mee gewerkt. “Maar laat hij het land niet ophouden”, zei Somohardjo in het parlement. Hij ziet het liefst Bouterse zo snel mogelijk de koffers pakken. Suriname moet verder.

In het uiterste geval zou Bouterse een referendum moeten houden. Via het referendum krijgt de samenleving de gelegenheid aan te geven of ze nog achter het beleid staat. Volgens Somohardjo zal dan blijken dat het draagvlak in de samenlevibng voor de regering Bouterse weg is. De oppositie heeft een massademonstratie gepland om het beleid aan de kaak te stellen. Bouterse zou de reikwijdte goed moeten inschatten.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top