Waterkant

Strengere dier- en plantcontrole op Surinaamse luchthaven


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 jan – De controle op dieren en planten wordt strenger op de Johan Adolf Pengel luchthaven. In samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw wordt een speciaal programma uitgevoerd. Het programma, Don’t Pack a Pest, moet voorkomen dat ziekten en plagen worden in- of uitgevoerd. Voor Suriname spelen grote belangen, zegt minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij.

Zowel bij de invoer als uitvoer gaat het om risico’s die miljoenen kunnen kosten. Passagiers zijn zich vaak niet bewust van deze risico’s. Het kan dan gebeuren dat wat klein en onschuldig lijkt, grote gevolgen meesleept. “Jaren terug had ons land geen tomatenboorders, maar vandaag de dag is het een behoorlijke plaag. Het is binnengebracht, net als de wolluis”, zegt Algoe tegenover de Ware Tijd.

Ook voor de export is het van belang dat veiligheid wordt gegarandeerd. Er is dus geen andere keus dan de controle op te voeren. Op de luchthaven zal een speciale afdeling worden gevestigd. Deskundigen van het ministerie zijn belast met de controle. Volgens Algoe zal het publiek uitgebreid worden voorgelicht via de media. Het Amerikaanse initiatief Don’t Pack a Pest is in 2010 gelanceerd.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top