Waterkant

Surinaams onderwijs deels lam door staking vervoerders


post thumbnail

PARAMARIBO, 6 dec – Vervoerders per bus of boot zijn weer eens woest op de regering. Duizenden leerlingen en hun leerkrachten van verschillende scholen in het hele land moeten noodgedwongen thuis blijven. De maandelijkse betaling voor hun diensten is niet overgemaakt. Daarom is besloten de bussen in de garage te houden en de bootjes aan de ketting. Het is al de derde keer voor het jaar.

Na de laatste keer was verwacht dat het wel goed zou komen. De eigenaren en hun belangenorganisatie OBS balen als stekkers. “We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen. Dit hoort niet op deze manier te gaan’, zegt OBS-secretaris Radjesh Orie tegenover de Ware Tijd. Dat er voor de derde keer wordt gestaakt dit jaar, wordt de regering in de schoenen geschoven.

Die moet maar leren haar verplichtingen op tijd te voldoen. Voor de eigenaren is het steeds weer passen en meten. Sommigen worden tot het uiterste gedreven. “Een buseigenaar moest zijn koeien verkopen om zijn onderneming te redden”, zegt Orie. Doordat de economische situatie steeds moeilijker wordt, is intussen een tariefaanpassing voorgesteld. De regering heeft tot eind december de tijd om akkoord te gaan.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top