Waterkant

Surinaamse accountants zwijgen als het graf over verdachte transacties


post thumbnail

PARAMARIBO, 14 feb – In Suriname is nog niet één geval gemeld, waarbij sprake is van ongebruikelijke transacties. Dit zegt Pieter Diekman, hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij vindt het maar opmerkelijk. De wet Melding Ongebruikelijke Transacties, Mot, is ruim vijftien jaar geleden ingevoerd. Sindsdien zwijgen de accountants in Suriname als het graf.

Het moet betekenen dat het Surinaamse bedrijfsleven superbraaf is. “Het is in hoge mate onaannemelijk dat zich in het Surinaamse bedrijfsleven in vele jaren geen enkele ongebruikelijke transactie heeft voorgedaan, die mogelijk verband houdt met witwassen, zeker niet als het begrip witwassen wordt opgerekt door ook belastingontduiking en corruptie daarbij te betrekken”, zegt Diekman tegenover de Ware Tijd.

Geen enkel bedrijf dus dat administratief belletjes doet rinkelen. Toch zouden het de accountants moeten zijn die vreemde zaken aankaarten. Kennelijk maakt geen enkel Surinaams bedrijf zich schuldig aan wat ook. “In Nederland zijn de accountants die de meeste ongebruikelijke transacties melden”, aldus Diekman. Hij vindt het hoog tijd worden dat de beroepsgroep haar verantwoordelijkheid gaat beseffen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top