Waterkant

Surinaamse diplomaten blijven te lang van huis


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 aug – Surinaamse diplomaten die al jaren op een buitenlandse post zitten, moeten terug. Dit meldt de Times of Suriname. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buza, heeft een ‘algemene terugroeping’ ingesteld. De maatregel geldt voor zowel ambasadeurs als andere diplomaten. Sommige diplomaten hebben meerdere regeringen gediend. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft de knoop door gehakt.

Het mes gaat er definitief in. Voor sommige diplomaten wordt het waarschijnlijk moeilijk afscheid nemen. Het juist waar in regeringskringen voor wordt gevreesd. Critici waarschuwen er ook vaak tegen. De diplomaten raken als het ware ontheemd. Intussen zijn de nodige voorzieningen getroffen op de ambassades en consulaten. De ambassadeurs die terug naar huis moeten, worden vervangen door een tijdelijk zaakgelastigde.

Volgens Pollack-Beighle zullen nieuwe diplomaten worden opgeleid. Ook de ambassadeursposten zullen dus worden voorzien van vers bloed. De regering wil vooral bereiken dat het ‘Surinaamse belang’ constant gediend wordt. Gebroken moet worden met een soort gebruik. Er zijn gevallen waarbij diplomaten het leeuwendeel van hun carrière doorbrengen in hetzelfde land.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top