Waterkant

Surinaamse medisch specialisten dreigen patiënten te weren


post thumbnail

PARAMARIBO, 12 jan – Patiënten die verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds, SZF, worden binnenkort geweerd bij medisch specialisten. De Vereniging van Medici in Suriname heeft een brandbrief gestuurd naar SZF-directeur Rick Kromodihardjo. Volgens de vereniging wordt het hoog tijd de jarenlange achterstand in vergoedingen in te lopen. Het fonds krijgt twee weken de tijd.

Gebeurt er dan niets, dan wordt de dienstverlening stopgezet. Volgens de artsen loopt de schuld terug tot 2011. Een overeenkomst over de betaling over de periode tot 2015 is niet nageleefd. Maar ook de claims voor diensten aan patiënten die het SZF overnam andere verzekereaars, zijn nog niet verzilverd. De vereniging meldt dat het geduld van de specialisten op is.

Het SZF heeft tussentijds wel betalingen verricht. Maar volgens de artsenvereniging is onduidelijk waarvoor is betaald. Het fonds heeft namelijk de hebbelijkheid niet aan te geven waarvoor wordt betaald. De specialisten krijgen dan een bedrag op hun bankrekening zonder te weten waarvoor is betaald. Er wordt nu op gestaan dat alle achterstallige betalingen worden aangezuiverd.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top