Waterkant

Surinaamse Rode Kruis-functionaris: ze noemen mij Castro


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 aug – Het geduld is niet oneindig, maar voorlopig blijft het Surinaams Rode Kruis het protest gedogen van zestien Cubaanse dissidenten. “De mensen moeten zich goed gedragen in het land waar zij vertoeven. Maar ze schelden mij uit en noemen mij Castro”, zegt Marja Naarendorp, topfunctionaris van de Surinaamse tak van het internationale Rode Kruis.

Het protest bij het Rode Kruis-kantoor duurt al weken en het wil er af en toe ruig aan toe gaan. “Waar ze staan, is ook terrein van het Rode Kruis en als ik wil kan ze laten verwijderen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Binnenkort arriveert een vertegenwoordiger van de VN-vluchtelingenoganisatie UNHCR. Dan wordt de positie van de groep onder de loep genomen.

Hoewel de Cubanen een snelle behandeling eisen van hun case, is omzichtigheid geboden. “Eerder hadden ook Afrikanen via het Rode Kruis de vluchtelingenstatus aangevraagd, maar zij drukten vals geld, zijn opgepakt en later het land uitgezet”, aldus Naarendorp. De zestien Cubanen eisen de vluchtelingenstatus op. Bij het Surinaamse Rode Kruis lopen aanvragen van honderden buitenlanders, waaronder ook Cubanen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top