Waterkant

Suriname moet verwachte welvaart niet opmaken


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 sep – Met het te verwachten extra geld uit de goudindustrie mag het niet weer verkeerd aflopen. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi van de oppositionele Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Suriname moet lering getrokken hebben van recente lessen. Voorkomen moet worden dat in minder goede tijden de bodem weer al snel te zien is. Het ‘nieuwe’ geld moet goed besteed worden.

Een simpelere maar ook betere aanpak is er niet. “Om het geld te zien, zul je moeten investeren”, zegt Jogi tegenover de Ware Tijd. Maar dan niet zomaar investeren. Het geld moet naar die delen van de economie die duurzaam geld kunnen opleveren. Het extra geld uit de goudindustrie moet dus economisch aan het werk worden gezet. Onder meer moet worden gedacht aan landbouw en toerisme.

“Daarna komen andere zaken zoals onderwijs en volksgezondheid”, aldus Jogi. Landbouw en toerisme zijn de laatste jaren veel geroemd als alternatief. Suriname hangt nog te veel aan de economisch uiterst kwetsbare mijnbouw. Hoe een politiek overgevoelige overheid al de miljoenen moet gaan investeren, weet niemand. Naar schatting verdient Suriname de komende jaren minstens anderhalf miljard dollar aan het werk van multinationals.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top