Waterkant

Suriname verdient in 2017 vijf maal meer aan Newmont


post thumbnail

PARAMARIBO, 11 jan – De Surinaamse overheid heeft in 2017 ruim vijf maal meer verdiend aan betalingen door Newmont. De multinational heeft aan royalty’s ruim acht en dertig miljoen dollar betaald. Dit zegt Senior Director External Relations van Newmont Suriname, Albert Ramdin. In 2017 werd nog iets meer dan zeven miljoen afgedragen. Zelf heeft Newmont Suriname ruim zeshonderd en acht en dertig miljoen dollar verdiend aan het mijnen naar goud.

In 2016 werd ruim honderd en zeventien miljoen dollar verdiend. Het jaar 2017 was dus een topjaar. De overheid krijgt zes procent aan royalty’s. Ook neemt Staatsolie Maatschappij Suriname voor vijf en twintig procent deel in de operaties van Newmont Suriname. Via Staatsolie haalt de overheid dus ook nog extra geld binnen. Ramdin verschafte de informatie tijdens de jaaropeningsbijeenkomst van de KennisKring.

De topfunctionaris zegt alle reden te hebben tot optimisme. Newmont wil in 2018 meer bronnen aanboren. De huidige goudvoorraden zijn goed voor ongeveer veertien jaar mijnen. Gehoopt wordt om langer te blijven als de zoektocht positief uitvalt. Er zal ook geïnvesteerd worden in extra energie-opwekking. De extra energie is nodig om de bewerking van hard gesteente mogelijk te maken.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top