Waterkant

Suriname wil ook financiële hulp bieden aan eilanden


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 sep – Om de door orkaangeweld getroffen eilanden te helpen, zal ook geld worden gestuurd. Dit gebeurt op initiatief van de Caribische Rampenbeheersingsautoriteit, CDEMA. De autoriteit heeft lidlanden opgeroepen om hulp te bieden op verschillende gebieden. In Suriname is een bankrekening geopend bij de Surinaamse Post Spaar Bank. Burgers en bedrijven mogen er geld storten.

De bank zelf heeft al honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer tienduizend dollar) gestort op de rekening. De rekening staat op naam van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, NCCR. Eerder heeft de regering reeds voedselhulp gestuurd naar Antigua. De hulp is bestemd voor de bewoners van Barbuda.

Deze bewoners zijn overgeplaatst naar het zustereiland, omdat het woongebied van Barbuda vrijwel geheel verwoest is. Het voedsel is per vliegtuig overgebracht. De minister van buitenlandse zaken van Antigua-Barbuda nam de schenking in ontvangst. Hij zei dat Suriname tot de eerste landen behoort die hulp heeft geboden. De bedoeling is de komende weken meer hulp te schenken.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top